Baba Bowen

Akár várandós már, akár még csak tervezi a gyermekáldást, vagy ha már megszületett a kisbabája, netán már több gyermek édesanyja, tisztában van azzal, hogy ez egy más állapot, amely csodálatos érzés, mégis sok szorongással és váratlan helyzettel, kibillent állapottal teli időszak. Egész embert kíván, testi-lelki harmóniában.A Bowen technika gyengéden és tiszteletteljesen, finoman és mellékhatások nélkül, mintegy fizikális homeopátiaként hat az öngyógyító folyamatokra.  Maga a csoda, amelyre többnyire minden nő vágyakozik. Azonban van, hogy nem sikerül. Úgy érzi, kudarcot vallott. Orvosilag semmi nem indokolja, hogy a teherbeesés nem jön létre, ezért talán már a lombikprogramon gondolkodik. Ám mielőtt ilyen erőteljes külső beavatkozást választana, jöjjön el egy Bowen konzultációra és kezelésre. Van, hogy néhány kezelés elég ahhoz, hogy a harmóniából kibillent női szervezet újra békés, befogadó bölcsővé váljon. A leendő édesapák kezelése is indokolt, hisz gyakran az ő túlterhelt, stresszes állapotuk miatt nincs elegendő spermaszám, amely a Bowen kezelések hatására bizonyítottan sokszorozódik és élettel telivé válik.  Kismamáknak

A várandóság idejét áldott állapotnak is nevezik, hisz egy új élet fejlődik bennünk, s óriási felelősség mind a lelki, mind a testi harmóniánk fenntartása. Mi is újjászületünk ezalatt. Ám egyben nagy megterhelés ez, melyre gyönyörű anyanyelvünk a terhesség kifejezéssel is utal.

A Bowen technika kiváló a kismamáknak hát, gerinc, derékfájdalmakra, reggeli rosszullétekre, gyomorégésre, székrekedésre, fáradékonyságra, mellfeszülésre, fejfájásra, lábdagadásra, s ellazulásra.

Támogatást nyújthat szülésnél és a szülés utáni helyreállításban is, a medence megterhelt állapotának oldásában, a tejelválasztásnál fellépő mellgyulladás enyhítésében.

Újszülöttek, kisgyermekek

A szülés, megszületés nagy megterhelés anyának és gyermeknek egyaránt. Ha minden a természetes úton történik is, komplikáció mentesen és háborítatlanul, akkor is lehetnek olyan blokkok, sérülések, amelyek hosszútávon gondot okozhatnak. A Baby Bowennel újszülött gyermeket is lehet kezelni, s ezzel azonnal oldódnak a feszültségek, s elkerülhetők későbbi fejlődésbeli rendellenességek, amelyek gyökere itt volt, mint pl.: csípőproblémák, tónustalanság, nyaki merevség, emésztési gondok, nyugtalanság.

A csecsemő és kisgyermekkor gyakori panaszai: hasfájás, emésztési gondok, ekcéma, allergia, asztma, fülgyulladás, orrfolyás, gyakori sírás, mozgásfejlődésben való elmaradás, fogzási tünetek és a késői beszédfejlődés. Néhány gyengéd fogás azonban oldja mindezt, s akár teljesen meg is szünteti.

A módszer hatékonyságát növeli, ha a gyermek és az édesanya egyidejűleg kap kezelést, mivel a lelki köldökzsinór 7, esetenként akár 12 éves korig is fennáll. A Bowen technikával egyszerre lehet mindkettőjüket kezelni, s jótékony hatása azonnal megmutatkozik. Ízelítő a tapasztalatokból:

"A bowen egy csoda. Hetek óta jártunk 4 hónapos kislányunkkal speciális tornára, mert a kis Tündérbogyónk nyakacskája balra ferdén állt. Segíteni szerettem volna, így vállaltam, hogy a sok sírás és fájdalom ellenére is viszem hetente a kislányom. Egy baba-mama klubos barátnőm ajánlotta Ágit és a bowen technikát. Már az első kezelés után, ami a megbarátkozás után kb. 5 perc volt és néhány simító mozdulat, a kislányom elfordította jobbra is mosolyogva a fejecskéjét. Ha nem látom, nem hiszem el! Köszönöm, köszönöm, köszönöm. "

"Csak szeretném elújságolni, hogy kislányom a tegnapi éjszakát végigaludta HASON:-)) Sőt, ma többször is tartotta és kinyomta magát a kis kezeivel hason és közben vigyorgott ezerrel:-))) Eddig is nyitott kis vidám csajszi volt, de ma valami hihetetlenül nyitott, mosolygós és gügyögős kedvében volt. Annyira boldogok vagyunk és hálásak, már nagyon várom a hétfőt:-))"
Az előzmény: 3 hónapos csöppség, aki nem bírt hason feküdni, és felemelt fejjel tartani magát. Gyógytornát és egy speciális módszert javasoltak nekik. Ám az édesanya a Bowen gyengéd technikáját választotta, s az első kezelés után két nappal már ilyen eredmény született.

"Áginál jártunk Vácon 6 hetes Bencénkkel. A jobb lábfejét tartotta befordítva és a védőnő gyógytornát javasolt.  Gondoltam előtte kipróbáljuk a bowen technikát, mert az egyik anyatársam már sok jót mesélt róla. Bencénk aludt az autós-hordozó ülésben, mikor odaértünk. Ági azt mondta, ne keltsük fel, csak óvatosan bontsuk ki az overálja elejét. Néhány apró mozdulatot tett, Bence közben álmában sóhajtott egyet. Aztán beszélgettünk Ágival a várandósságomról, a szülésről. Nekem is adott néhány mozdulatot a hátamon, derekamon. Jó érzés volt. Amikor végeztünk, és készültem felvenni Bencét a hordozóban, láttam, hogy mindkét lábacskája jól áll. És ez azóta is így van!!!!"

 

"A gyerekorvosunk ajánlására kerültünk Ágihoz...utolsó esélyként....vagy repült volna az orrmandulája.....hallása alacsony volt.....állandó orrdugulás....antibiotikum....de a Bowen kezelések hatására hallása nagymértékben javult....kitisztult az arcürege.....nem volt több orrszívás.....és a legfontosabb:az orrmandulája a helyén maradt.....köszönöm ❤"