Bowen technika

A Bowen a testi - lelki egyensúlyt képes visszaállítani az öngyógyulást elindító programok bekapcsolásával. Van úgy, hogy ehhez nem kell külső segítség, ám van, hogy a szervezet már oly régóta küzd, s rendszeresen újrasérül, hogy gyorsan meghálálja a gyengéd gondoskodást.

A Bowen technika által adott információs impulzusok során a test helyreállít, fizikai és lelki szinten is öngyógyul. 

Az elmozdult csontok maguktól a helyükre kerülnek, megszűnnek az izmok feszültségei, és helyreáll a normális nyirokkeringés, a meridiánok azonnali javulást mutatnak. Alkalmazása során a kötőszövet feszülése oldódik.

  • a Bowen stressz oldásra, izomfeszültség / görcs kezelésére, anyagcsere/energiaáramlás harmonizálására van hatással
  •  a Bowen alkalmazó nem diagnosztizál betegséget, nem végez gyógyító tevékenységet 
  •  a Bowen alkalmazása nem helyettesíti az akadémikus orvoslás módszereit és a gyógyszeres kezeléseket

Mi is az a kötőszövet? Testünk azon szövete, amely támogatja és összeköti a belső szerveket, hozzájárul a csontképzéshez, építi az érfalakat, az izmokat a csontokhoz köti, és sérülés esetén pótolja a más típusú szöveteket, fizikailag egyben tartja a testet. A harmónia, az egyensúly állapotában úgy lehetne elképzelni, mint egy kifeszített sátorponyvát. Ám akár fizikai, akár lelki sérülés ér minket, annak lenyomata a kötőszövetben is megmarad, s a sátor megroggyan, húzás és feszültség blokkok keletkeznek benne. A test mindig egyensúlyra és tehermentesítésre törekszik. Így lehetséges az, hogy egy régi sérülés, kínzó fájdalmakat okoz évek múltán egész más területen. 

Ilyenkor nemcsak az izmok kerülnek fokozott terhelés alá, hanem a belső szerveink is igyekeznek úgy módosítani funkciójukat, hogy az a túlélésünket szolgálja. Amikor a lelki harmóniát újra elérjük a megnyugvás vagy konfliktusoldás által, akkor testünk is szeretne visszarendeződni, ám ott van a kötőszövet, melynek feszültsége ezt nem mindig engedi.