Bowen kezelés

Az adott kezelés során alkalmazott fogások száma is változó, így a kezelések időtartama 20-45 perc között váltakozik.Tom Bowen filozófiája szerint a test önmaga legjobb doktora. Nem kórképekre, hanem az egész emberre fókuszálunk. Nem kezelünk betegségeket, hanem feszültségállapotokat közömbösítünk a testben. 
Mottónk: "a kevesebb több", ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minél nagyobb a probléma, annál kevesebb fogást alkalmazunk. Ennek oka, hogy ne terheljük le a szervezetet egyszerre túl sok információval, hagyjuk hogy fokozatosan integrálja magába az utasításokat. Türelem, tolerancia, tiszteletteljes figyelem...hagyjuk, hogy a testünk tegye a dolgát.

 A teljes ellazulás és az energia-áramlás helyreállítása után a szervezet képes újrarendeződni, azaz visszaállítani önmagában az egészség természetes állapotát. A kezelések közt 5-10 nap a javasolt szünet. Ez idő alatt a test folytatja az újrarendeződést, ezért gyakran néhány alkalom is elegendő az eredmény eléréséhez. A Bowen technika kiválóan alkalmas egyszerűen ellazulásra és feltöltődésre, de ugyanolyan jól alkalmazható akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is, mert feszültség mentesít.

  • a Bowen stressz oldásra, izomfeszültség / görcs kezelésére, anyagcsere/energiaáramlás harmonizálására van hatással
  •  a Bowen alkalmazó nem diagnosztizál betegséget, nem végez gyógyító tevékenységet 
  •  a Bowen alkalmazása nem helyettesíti az akadémikus orvoslás módszereit és a gyógyszeres kezeléseket

Kezelés után

A kezelés befejezése után a szervezet helyreállító folyamatai zajlanak, így a Bowen kezelések előtt 4 nappal és a kezelés után 5 nappal kerülendők az alábbi kezelések:masszázs, kiropraktika, akupunktúra, akupresszúra, mert ezek megszakíthatják a beindult folyamatokat.

Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék (szénsavmentes ásványvíz) bevitele. A dehidrált szervezetben a sérüléstől  letapadt és megcsavarodott kötőszövet nem képes kisimulni, visszarendeződni. A megfelelő nem az egyszerre sokat, hanem a rendszeresent jelenti:azaz félóránként néhány korty, vagy óránként 2dl víz elfogyasztását.(erről bővebben a Hasznos tudnivalók menüben olvashat)

Fontos a folyadékkeringés fenntartása, ezért kezelés után fél óránál többet ne üljünk egy helyben, mozgassuk át izmainkat, álljunk fel, járjunk egy kicsit.

Amennyiben kapott mozgássor javaslatot, hogy a helyreálló szövetek megerősödjenek, akkor azt mindennap végezze el. Kezelés után 72 órán keresztül kerülni kell az extrém hideget és az extrém meleget, mert befolyásolja az ingerület továbbítását és hátráltatja a kezelés hatásfokát. Kerülni kell a testrészek jeges borogatását, a forró fürdőt, bőrt kipirosító zuhanyt, szaunát, infraszaunát, krémes bedörzsölést. Fáradtság, izomláz és tisztulási folyamatok (gyakori vizelés, hígabb széklet), fejfájás természetes következménye lehet a kezelésnek, ilyenkor a pihenés, megfelelő folyadékpótlás és 1500-2000 mg C-vitamin jó segítség. A kezelés hatékonyságát a legjobban úgy erősítheti, ha alkalmazza a fenti javaslatokat, tanácsokat, s gyakorolja a könnyen elvégezhető mozdulatsorokat.