Oldal kiválasztása
Baba-Mama Bowen

Baba-Mama Bowen

Akár várandós már, akár még csak tervezi a gyermekáldást, vagy ha már megszületett a kisbabája, netán már több gyermek édesanyja, tisztában van azzal, hogy ez egy más állapot, amely csodálatos érzés, mégis sok szorongással és váratlan helyzettel, kibillent állapottal teli időszak. Egész embert kíván, testi-lelki harmóniában. A bowen technika gyengéden és tiszteletteljesen, finoman és mellékhatások nélkül hat az öngyógyító folyamatokra.

 

Évekig tartottam ingyenes, bemutató előadásokat és kezeléseket védőnőknek, gyermekorvosoknak, dúláknak, bábáknak, hogy a baba bowen mekkora kincs a kezünkben. Túl egyszerű és hatékony ahhoz, hogy igazán ajánlják? Nem tudom.

Néhány éve egy 2 órás előadást és bemutató kezelést tartottam a Születés hete rendezvényen, szakemberek és édesanyák előtt. Vidám hangulatú, interaktív, örömteli előadás volt. A helyszínen kezeltek közül mindenki, még ott, beszámolt az érezhető változásokról. A tombolába felajánlottam 2 Baba-Mama Bowen kezelést. Ki is sorsolták. Azóta sem jelentkeztek, pedig mint hallottam, pont olyanok nyerték, akiknek nagy segítség lehetett volna. Akkoriban még megdöbbentem ezen. Ma már csak  drága Mesternőm szavai visszhangzanak a fülemben: segíteni csak annak lehet, aki kéri. Így idővel befejeztem a bemutatókat, hiszen kezdtem úgy érezni magam, mint a termékeket bemutató mlm-s ügynökök. Hírem és tevékenységem szájhagyomány útján terjedt.

Volt olyan is, amikor egy gyermekorvossal együttműködtem. Kértem, előbb hozzám irányítsa a babákat, és ha 3 kezelés nem elegendő, akkor kezdjék a tornát. Tökéletesen működött. Mindaddig, amíg a hozzám járó gyermekek elmaradtak a rendelőből is, mivel a harmonizáció által rendbe jött az immunrendszerük is. Ráadásul az édesanyákat is kezeltem, így az eredmény tartós hatású volt.

Számomra megdöbbentő volt az a tény, hogy védőnők többnyire már csak akkor küldték hozzám a gyermekeket, amikor a speciális torna nem segített. Pedig adott problémára átlag 3-5  kezelés elegendő, miközben a tornára több hónapig kell járni, néha hetente kétszer is. A mozdulatok által keltett érzetekről és az átélt tapasztalatok összehasonlításáról nem is beszélve. Valahogy megszoktuk a nehezebb és fájdalmasabb utakat. Talán még nincs itt az ideje az áttörésnek, vagy kevesen vannak még, akik „a kevesebb több” és az „egyszerű a nagyszerű” elvét vallják.

Szerencsére sok örömben és sikerben volt részem az elmúlt évek alatt és találkoztam olyan neurológussal, gyermekorvossal és védőnővel is, aki teljes szívből ajánlotta pácienseinek ezt a gyengéd módszert. Kaptam már régi vendégemtől olyan üzenetet, amelyben a gyógypedagógiai tankönyvében a bowen technika ajánlása szerepelt. Lassan, de halad a módszer itthoni el- és megismertetése.

Lássuk, mire is jó a baba-mama bowen?

Akár várandós már, akár még csak tervezi a gyermekáldást, vagy ha már megszületett a kisbabája, netán már több gyermek édesanyja, tisztában van azzal, hogy ez egy más állapot, amely csodálatos érzés, mégis sok szorongással és váratlan helyzettel, kibillent állapottal teli időszak. Egész embert kíván, testi-lelki harmóniában.

A bowen technika gyengéden és tiszteletteljesen, finoman és mellékhatások nélkül, mintegy fizikális homeopátiaként hat az öngyógyító folyamatokra.

Gyermekáldás

Maga a csoda, amelyre többnyire minden nő vágyakozik. Azonban van, hogy nem sikerül. Úgy érzi, kudarcot vallott. Orvosilag semmi nem indokolja, hogy a teherbeesés nem jön létre, ezért talán már a lombikprogramon gondolkodik. Ám mielőtt ilyen erőteljes külső beavatkozást választana, érdemes egy bowen konzultációra és kezelésre elmennie. Van, hogy néhány kezelés elég ahhoz, hogy a harmóniából kibillent női szervezet újra békés, befogadó bölcsővé váljon. A leendő édesapák kezelése is indokolt, hisz gyakran az ő túlterhelt, stresszes állapotuk miatt nincs elegendő spermaszám, amely a bowen kezelések hatására bizonyítottan sokszorozódik és élettel telivé válik.

Kismamáknak

A várandóság idejét áldott állapotnak is nevezik, hisz egy új élet fejlődik bennünk. Óriási felelősség mind a lelki, mind a testi harmóniánk fenntartása. Mi is újjászületünk ezalatt. Ám egyben nagy megterhelés ez, melyre gyönyörű anyanyelvünk a terhesség kifejezéssel is utal.

A Bowen technika kiváló a kismamáknak hát, gerinc, derékfájdalmakra, reggeli rosszullétekre, gyomorégésre, székrekedésre, fáradékonyságra, mellfeszülésre, fejfájásra, lábdagadásra, ellazulásra. Óriási előnye, hogy nem kell kemikáliákkal terhelni a testet akut tüneteknél sem, mint pl. megfázás, köhögés.

Támogatást nyújthat szülésnél és a szülés utáni helyreállításban is, a medence megterhelt állapotának oldásában, a tejelválasztásnál fellépő mellgyulladás enyhítésében vagy akár a gyermekágyi depresszió enyhítésében.

 

Újszülöttek, kisgyermekek

A szülés, megszületés nagy megterhelés anyának és gyermeknek egyaránt. Ha minden a természetes úton történik is, komplikáció mentesen és háborítatlanul, akkor is lehetnek olyan blokkok, sérülések, amelyek hosszútávon gondot okozhatnak. A baba bowennel újszülött gyermeket is lehet kezelni,  ezzel azonnal oldódnak a feszültségek, elkerülhetők későbbi fejlődésbeli rendellenességek, amelyek gyökere itt volt, mint pl.: csípőproblémák, tónustalanság, nyaki merevség, emésztési gondok, nyugtalanság.

A csecsemő és kisgyermekkor gyakori panaszai: hasfájás, emésztési gondok, ekcéma, allergia, asztma, fülgyulladás, orrfolyás, gyakori sírás, mozgásfejlődésben való elmaradás, fogzási tünetek és a késői beszédfejlődés. Néhány gyengéd fogás azonban oldja mindezt, s akár teljesen meg is szünteti.

A módszer hatékonyságát növeli, ha a gyermek és az édesanya egyidejűleg kap kezelést, mivel a lelki köldökzsinór 7, esetenként akár 12 éves korig is fennáll.

A Bowen technikával egyszerre lehet mindkettőjüket kezelni, s jótékony hatása azonnal megmutatkozik.

Összegezve az előnyei és a felmerülő problémák, amelyre megoldást kínál:

Szelíd, non-invazív technikáról beszélünk. Ezt az érintést lehet ellenkezés nélkül fogadni, így a hasznosítása, beépítése is akadálytalanabb, és maximálisan megfelel a legősibb ápolási követelménynek: a Ne árts! szabályának.

Nincs mellékhatása, legfeljebb, ahogy a homeopátiában is, ha nem a legjobb szert adjuk be, vagy ha nem a legcélzottabb Bowen fogássorozatot használjuk, nem történik kielégítő mértékű változás, kereshetünk tovább anélkül, hogy újabb tünet jelentkezne.

Méhen belül kialakult kényszertartással született baba/Oxigénhiánnyal született, koraszülött baba/Tartási rendellenességek, mozgásfejlődés/Születés során keletkezett sérülések, kapcsolódó problémák/Csecsemőkori hasfájás enyhítése/Reflux/Asztma/Fogzás, gyakori felső légúti betegségek(nátha, fülgyulladás)/Megkésett beszédfejlődés/Nagyobb gyereknél, iskolásoknál: szorongás, hiperaktivitás oldása. Részletek az esettörténetekben.