Oldal kiválasztása
Magamról

Magamról

Röviden, mert valójában feleslegesek a szavak, ha már szívből élsz.
Élni, lenni, tenni, adni, alkotni jó!
Ha bennem béke van, a világomban is az van.

Hosszabban, mert a szavak segítik a megértést, a tudatosság fejlődését. Hosszú volt az út idáig, és még nincs vége. Édesanyám mindig azt mondta, írjak már egy könyvet az életemről. Talán majd egyszer… most még járok, sétálok, baktatok, néha vánszorgok, cammogok, van hogy rohanok, szaladok és meg-megállok. Egyre többet vagyok csendben és a szemlélődés állapotában.   Egészségügyi családból származom, mégis több mint 30 éve holisztikus szemléletű vagyok. Eleinte homeopátiával és gyógynövényekkel gyógyultam, majd a lélek létrán kerestem a megoldásokat. 20 évig tanárként léteztem, és ma is tanítok, csak már azt, ami a saját tapasztalataimmal átégetett hiteles tudás az élet, a létezés értelméről, az úton járás öröméről.  12 éve megismerkedtem a GNM alaptörvényeivel, megértettem, hogy a betegségeknek biológiai értelme, célja, rendeltetése van, amely a túlélésünket szolgálja. A test a lélek tükörképe, amely fájdalmaival, tüneteivel mutatja nekünk az utat. Elsődlegesen a lelkünk a változás kulcsa. A tudatossággal képesek vagyunk egyre feljebb jutni a Lélek Létrán, a gyűl-öletből, a szer-etetbe, a fél-elemből a szer-elembe.

A Bowen technikával való ismerkedésem 9 évvel ezelőtt kezdődött. Még javában újmedicináztam, lelkesen végeztem a tanfolyamokat, tanácsokat adtam a régi fórumukon, próbáltam magammal is elhitetni, hogy a megértés ereje mindenki számára meghozza a gyógyulást. Élveztem, hogy olyan tudás birtokába kerültem,  amely alapjaiban változtatta meg a hitrendszeremet. Rengeteg konzultációt tartottam, előadásokat és tanfolyamokat ebben a témában és szentül meg voltam győződve arról, hogy ez az egyedüli, járható út. Mindig is emberekkel foglalkoztam, anno tanárként, később konfliktus oldó trénerként, elsősorban az EFT-t alkalmazva, majd újmedicina konzulensként. Tulajdonképpeni gyógymódom a beszéd volt, a kommunikáció, a megértetés és oldás. A lélek fájdalmának a gyógyítása.  Pedig egyre gyakrabban éreztem, kevés vagyok, kevés a tudásom,  az eszközöm arra, hogy mindenki számára enyhülést adhassak. Súlyos betegek is megfordultak nálam, nagy fájdalmakkal, évtizedek óta cipelt fizikai és lelki terhekkel. Nagyon vágytam arra, hogy segíthessek. A meghallgatás, a megértés, a folyamatok megértetése is segítség, ám amikor a test fájdalommal küzd, keveseket érdekel az ok és az elfogadás.

Ekkor találkoztam a Bowen technikával, egy kedves újmedicinás doktornő barátom adott egy szórólapot, s azt mondta: Ági, ez neked van kitalálva! Menj, most lesz tanfolyam! Ám én csak legyintettem, mert elképzelni sem tudtam, hogy valaha is manuál technikával fogok segíteni a hozzám fordulóknak.  Tartottam tovább az előadásaimat Lélek Létra címmel, avagy miként juthatunk fel az érzelmi létrán a teljes kétségbeesés és fizikai fájdalom állapotából az elfogadás, és életöröm, boldogság szintjére.

Évek teltek így és közben megtapasztaltam addigi határaimat, a felelősségét annak, hogy kinek, miben és hogy segíthetek. Elegem lett a szavakból, az „okoskodásból”. Épp Veszprémben voltam Natura napon előadást tartani. Már napok óta fájt a nyakam és a vállam.  Bemutató Bowen kezelés is volt az aulában. Gondoltam, kipróbálom. Tíz perc alatt elmúlt minden fájdalmam, mintha sohase lett volna, és tudtam, ezt a módszert muszáj megtanulnom. Azonnal jelentkeztem a következő induló tanfolyamra, és nem is emlékeztem arra, hogy  ez az a módszer, amit anno ajánlottak nekem. Két év múlva, egy otthoni szanáláskor került a kezembe a régi Bowen szórólap, és jutott eszembe mindez, miközben akkor már végre boweneztem én is. Hálás voltam, hogy fájdalmas kerülővel, de visszataláltam az utamra.

Azon a nyáron életem legnagyobb családi drámája zajlott, így szinte megváltásként éltem meg a tanulást, és azóta is hiszem, a Bowen nélkül súlyosan megbetegedtem volna. Újmedicinásan szólva totál konfliktus aktív szakaszban kezdtem meg a tanulást, 8 kilót fogytam az előtte lévő hónapokban, hormonálisan teljesen kibillent állapotban voltam, és hiába volt minden addigi tudásom, tapasztalatom, semmilyen módszer és a megértés sem segített. Tudtam, mi zajlik bennem, de nem tudtam megállítani és visszafordítani a folyamatot. Akkor jött a Bowtech, a hiányzó láncszem!

„Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra.” – mondja Weöres Sándor. A Lélek Létrám értelmet nyert. A kötőszövet maga a létra, amely mint információs háló összeköti testi síkon a szerveket, szöveteket az aggyal.  Egy lehetséges kulcs a Lélek Létrán való feljutáshoz. Szavak nélkül oldja a feszültségeket, beindítja az öngyógyító folyamatokat,  kötőszöveti blokkoldó, lazító, gyengéd érintésekkel és fogásokkal harmonizáló módszer. Megtapasztaltam. Már az első tanfolyam után újra hízni kezdtem, visszajött az étvágyam és az életkedvem. Gyógyultam, és azonnal minden érdeklődő és nyitott kliensemen el is kezdtem gyakorolni.

Mindig is azok a segítők vonzottak, akik az élet, a létezés alapigazságait keresték és a félelem mentes, örömteli áramlást mutatták. Hiszem, hogy ez a Föld szeretetből született és a szeretet által válik mindannyiunk számára élhetővé. De ez a szeretet nem valami csöpögős, fényezős,  spiri hókuszpók. Nem! A szeretet figyelem. A világban rend van. A teremtésben rend van. Az univerzális törvények ismerete és betartása segít abban, hogy érezzük és tapasztaljuk is. Ezekről bővebben majd az új honlapomon.