Oldal kiválasztása

Bowen mozdulat

A Bowen mozdulatok lényege, hogy gyengéd, gördülő mozdulatokkal megpendíti a kötőszöveti hálót és így elektromos impulzust közvetít az agyba. Az agy veszi az adást, teszteli, hogy milyen eltérések vannak az eredeti, harmonikus programhoz képest, majd elindítja a helyreállító programot. Valódi öngyógyulást tapasztalunk.

 A befeszült izmok kiengednek, az energetikai elakadások kisimulnak, az elmozdult csontok a helyükre mennek. Egyaránt hat a testi és lelki állapotra. Mivel az idegrendszer az első, amit harmonizál, így hatása azonnal érzékelhető.

A kezelő mindössze elindítja a folyamatot a gördülő mozdulattal. Kívülről látszik gördítésnek, valójában pengetés, pendítés történik. Magyar nyelven lehet igazán leírni a működési elvét.

„Pendít:kifeszített húrt ujjával vagy valamilyen kemény tárggyal úgy érint, hogy kissé megfeszüljön, majd elengedi, hogy rugalmas rezgése sajátos hangot adjon.”

Mit csinál a bowen kezelő? Ujjával megpendíti a kötőszöveti hálót, amely így hullámszerűen megpendül, megrezdül és elektromos  információként száguld a testben és bekapcsol az agyban (kicsit erős képpel, de talán érzékeltethető a vége azzal is, mint amikor az ostort meglendítik, a bőrszíj hullámzik, és a végén csattan).

A mozdulatok között szünetek vannak, így az idegrendszernek van ideje a feldolgozásra. A mozdulatok fájdalommentesek és gyengédek. A legegyszerűbben úgy képzelhető el, hogy amikor a villanykapcsolót felkapcsoljuk, akkor az áram aktiválódik és lámpa fényesen világít. Mindegy, hogy épp csak megérintem a kapcsolót, átgördítve a holtponton, vagy épp erősen megnyomom, a fény kigyúl.

Ha valaki rendszeresen kap alap Bowen kezelést, akkor az teste-lelke folyamatosan a harmóniában marad, a kibillenések gyorsan regenerálódnak és nincs szükség kompenzáló feszülések, amelyek egyre több negatív következménnyel járnak. Nemcsak a mozgásszervekben, hanem pl. az emésztésben, légzésben, hormonrendszerben, hisz minden szerv kötőszöveti hálóban van, és a hálózat része.