Oldal kiválasztása

Reméltem, hogy már túl vagyunk a korona víruson és kifelé halad a világ ebből a káoszból. Sajnos be kell látnom, még messze nincs vége. Valójában senki nem tudja, mi történik igazán. Csak érezzük, hogy valami van a háttérben, amire nincs ráhatásunk.

Néha úgy érzem, békák vagyunk, akik alatt folyamatosan felforralják a vizet és észre sem vesszük, hogy megfőttünk. Máskor azt gondolom, ez egy univerzális ébresztő, ahol szép lassan, fokozatosan jövünk rá arra, hogy ahogy eddig éltünk, az nem tartható fent tovább. Sokan remélik, visszakapják a „régi” életüket. Nem tudom kinek mit jelent a régi. Az élet folyamatos változás. Ha csak itthon lenne ez a „vírushelyzet”, akkor hajlamos lennék azt hinni, belügy, magyar sors. De nem így van! Valami nagyobb dolog zajlik Föld vagy akár Univerzum szinten. „Vagy ugrunk és repülünk, vagy löknek ès zuhanunk.” Ám zuhanás közben is rájöhetünk még: tudunk repülni.

Van, hogy úgy érzem, ez a 3. világháború és hálát adok, hogy nem légópincékben kell átvészelni. Nem szeretnék semmilyen spiri, ezo elméletekbe kapaszkodni, sem agyalni mindezen. Az egyszerűség híve vagyok. Valójában mindig az a feladatod, hogy megtaláld a legjobb megoldásokat, miközben egyre jobb Emberré válsz és segítesz másoknak is azzá válni.

Szabad dühösnek is lenni, sőt, kivonulni, elvonulni, ezo- es spiri magyarázatokat keresni. Az út része ez is. Ám a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád. Tedd a dolgod! Épp ott és épp azt, ami van.
„-Az én mesterem annyira fejlett, hogy napokig bírja evés nélkül.
-Az enyém meg napokig alvás nélkül.
-Hmmm, az enyém ha éhes, akkor eszik, ha álmos, akkor alszik.”

Összeírtam néhány pontban azokat a technikákat, feladatokat, felismeréseket, amelyek segítenek mindezt jól megélni, mert ha bennem béke van, a világomban is az van.

 • Kapcsold ki a tévét! Ne hallgass, ne olvass híreket! Manipulálnak és félelemben tartanak.
 • Minimalizáld az internetes hírfolyam böngészést is! Ne nyomozz az igazság után! Úgy sem fogod megtudni és csak összezavarodsz.
 • Ne áltasd magad azzal, hogy mindjárt vége lesz és visszakapod a régi életed! A folyamatos csalódás lebénít és elveszi az erőd a helyes cselekvéstől.
 • Vezesd ki magadból a feszítő gondolatokat, érzéseket! Írd ki magadból, fuss, vágj fát, bokszolj, táncolj, tornázz kimerülésig, takaríts…! A sor folytatható. A lényeg: cselekedj és gyere ki az elméd gyártotta körforgalomból!
 • Alkoss! Használd a teremtő erőd! Az ember képes az anyagot újra alkotni. Fess, köss, hímezz, kertészkedj, főzz, süss, írj, építs…Tedd és élvezd az alkotás örömét, az idő megszűntét, a pillanat jelenvalóságát! Lenni, tenni, alkotni jó 🙂
 • Fejezd be a halogatást! Hogyan? Önfegyelemmel. Talán az egyik legnagyobb hibája az elmúlt évtizedeknek, hogy eltűntek a korlátok, amelyek biztosították a kiegyensúlyozott fejlődést. „Nekünk arról kell döntenünk, mihez kezdünk azzal az idővel, amely megadatik. „
 • Légy hálás! „Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.” Nem tudod miért és hogyan? Akkor kezd azzal, hogy hálás vagy azért, hogy kapsz levegőt, hogy dobog a szíved, hogy ma is felébredtél, ma is kaptál egy lehetőséget élni. „Köszönöm, hogy köszönhetem.”
 • Békélj meg a családoddal és ismerd meg a gyökereid! Lehet, nagy falat, ám tartós alapok nélkül csak homokvárat építhetsz, amely előbb-utóbb összedől. „A szeretésen kívül minden emberi tett romépítés.”
 • Mosolyogj, nevess, kacagj! Ne vedd túl komolyan magad!
 • Lélegezz! Születésed és halálod között a lélegzés, amely életben tart. Figyelj rá néha tudatosan is!
 • Amint kint, úgy bent. Tégy rendet a külső környezetedben is! Szanálj, dobj ki, ajándékozz el mindent, ami nem kell a pincétől a padlásig. Agyalás és aggódás helyett foglalkozz a saját dolgaiddal! Aztán takaríts, suvickolj, fényesíts fel mindent!
 • Kérj segítséget! Legyen olyan barátod, családtagod, segítőd, aki ítélet mentesen, értőn meghallgat és tud más nézőpontokat mutatni, hogy a körforgalmadból-mókuskerekedből jobbra ki tudj kanyarodni.
 • Hallgass olyan embereket, tanítókat, segítőket, akik a saját tapasztalatuk által átégetett tudást közvetítik. Nem elméleteket és feltételezéseket hirdetnek, hanem a hogyanokra adnak lehetséges válaszokat. A szívedben érzed, hogy igazat szólnak és a saját utad bejárására ösztönöznek!
 • Menj ki sokat a szabad levegőre, élvezd a Napfény melegét! Kirándulj, sétálj, biciklizz új utakon, eddig ismeretlen örvényeken! Szoktasd magad az ismeretlenhez! Fedezd fel a természet csodáit!
 • Mozogj! Ha eddig lifteztél, lépcsőzz! Ha eddig nem tornáztál, kezd el! Elég napi 5-10 perc nyújtás, jóga, egy kis erősítés. A lényeg a rendszeresség, az önfegyelem és a kitartás.
 • Igyál elegendő folyadékot(minimum napi 10 pohár), lehetőleg tisztított vizet. Turbózd fel napi 3X1000 mg Aszkorbinsav porral és szedj D vitamint, lehetőleg K2 vitaminnal kombinálva. Ezek valódi gyógy-szerek az immunrendszered karbantartásához és a szedésük nem igényel orvosi ajánlást.
 • Ne adj egészségügyi tanácsot senkinek oltással, vírussal, gyógymódokkal kapcsolatban! Két jézusi üzenetet véss a fejedbe: Nem az betegít meg, ami bemegy a szádon, hanem ami kijön. és Legyen a Te hited szerint!

 

Váljék Egész-ségetekre!

Polgár Ági